Odległość chodnika i furtki od okien mieszkania

Czyli o stosunkach i problemach wewnątrz naszych wspólnot.
Wiadomość
Autor
ŁukaszDK
.
.

Re: Odległość chodnika i furtki od okien mieszkania

#7 Post autor: ŁukaszDK » 21-06-2024, 21:42

Witam,
Zdaję sobie sprawę z tego, że post jest bardzo stary natomiast ciekawi mnie jak się zakończyła sprawa. Mam bardzo podobną sytuację: mianowicie wspólnota chce zlecić budowę chodnika wzdłuż wszystkich okien mojego mieszkania znajdujacego się na parterze na pasie zieleni, który oddziela budynek od parkingu i drogi. Mam już do czynienia z właścicielami psów, którzy zrobili sobie łazienkę dla ich ulubieńców tuż przed moimi oknami. Chcę za wszelką cenę zapobiedz tej budowie ponieważ będzie jeszcze większy ruch i chalas wzdłuż tego chodnika. Nie kupiłem mieszkania z chodnikiem pod oknami i się nie godzę na coś takiego ponieważ nie mam na tym żadnej korzyści lecz tylko szkodę.
Mam pytanie dotyczące ceny mieszkania również. Czy to jest możliwe, że chodnik obniży wartość mieszkania na podstawie opisu?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.

Link:
BBcode:
HTML:
Schowaj odnośniki
Pokaż odnośniki do wpisu

piotrusb
.
.

Re: Odległość chodnika i furtki od okien mieszkania

#8 Post autor: piotrusb » 22-06-2024, 10:01

Wspólnota musi podjąć uchwałę w takiej sprawie, a wówczas możesz ją zaskarżyć do sądu na podstawie art. 25 uwl (patrz wcześniejszy post w tym wątku) przytaczając swoje argumenty.
ŁukaszDK pisze:
21-06-2024, 21:42
Mam pytanie dotyczące ceny mieszkania również. Czy to jest możliwe, że chodnik obniży wartość mieszkania na podstawie opisu?
Być może tak, ale trudno tu jednoznacznie wyrokować, bo to zależy od rynku, popytu, innych cech mieszkania itp.
piotrusb

Link:
BBcode:
HTML:
Schowaj odnośniki
Pokaż odnośniki do wpisu

ODPOWIEDZ