Wspólnota Mieszkaniowa

forum właścicieli lokali

Dzisiaj jest 23-05-2012, 20:35

Regulamin forum

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
.

Podziękował : 0 raz
Otrzymał podziękowań: 0 raz
Ja tutaj poruszam temat zagrożenia życia poprzez liczne zaniedbania zarządcy. Nie mówię o zalewaniu mieszkań przez dziurawy dach. Uważam, jeśli licencjonowany zarządca staje się gospodarzem jakiejś nieruchomości, to chyba powinien działać zgodnie z "Kodeksem etyki zarządcy". Priorytetem chyba powinno być zapewnienie bezpieczeństwa wszystkim lokatorom.
Nie rozumiem nad czym można głosować w sytuacji zagrożenia życia.
Na przykład bierzesz udział w jakimś wypadku, tracisz przytomność i się wykrwawiasz, wtedy tłum gapiów stoi nad Tobą i zbiera podpisy, czy udzielić Ci pomocy.
Ja wraz z moimi bliskimi jesteśmy zatruwani przez całe 6 lat.

moderator

Podziękował : 43 razy
Otrzymał podziękowań: 215 razy
Gdy w grę wchodzi zagrożenie życia, to się najpierw odłącza piecyki. PINB tego nie nakazał?
Jesteś właścicielem lokalu?

.

Przede wszystkim jestem człowiekiem. a zarządcy nieraz nakazywano usunięcie zagrożeń. Ja zimą i tak nie mogę korzystać w pełni z ogrzewacza wody i nie chodzi tu tylko o to. Największym zagrożeniem jest wentylacja, która była niszczona poprzez pseudo naprawy pseudo fachowców.

Ostatnio zmieniony 09-12-2010, 11:00 przez RJ, łącznie zmieniany 1 raz

moderator

Podziękował : 43 razy
Otrzymał podziękowań: 215 razy
RJ pisze:
Przede wszystkim jestem człowiekiem.

RJ pisze:
Chodzi mi o to, co zrobić, żebyśmy się we własnym mieszkaniu mogli się czuć bezpiecznie.

I jak Ci można pomóc, skoro nie chcesz odpowiedzieć na proste pytanie.

.

Prosiłbym o odpowiedź, najlepiej fachowca z tej dziedziny na mój drugi post.
Czy upiększanie i przeróbki czegoś takiego mogą być wykonywane przez osoby niekompetentne? Przypomnę, że mowa jest o azbeście.
W lokalach (2 z tym samym problemem) mieszkały przed nami dwie dwie starsze kobiety. Obie nie żyją. Jeden lokal jest od 6 lat niezamieszkały, w drugim mieszkam z rodziną. Dodam, że PINB i ZGM od dłuższego czasu zwracają się do zarządcy o przedłożenie dokumentacji budynków.

Tytuł: kominy   
.

witam jestem tu po raz pierwszy i nie wiem czy dobrze trafiłam
chodzi o kominy a mianowicie o taka sprawę, zaczne od poczatku
razem z mężem mieszkamy w mieszkaniu które dostaliśmy od mojego teścia, pod koniec listopada 2010 roku kiedy zaczął się sezon grzewczy sąsiad z parteru zaczął palić w piecach i w ten sposob zadymił 4 mieszkania na wyższych piętrach, w tym nasze(mieszkamy na 3 pietrze), została wezwana straż pożarna, został sporządzony protokół który dostaliśmy oraz komendant straży wystosował pismo do pzm-u, w którym napisał że przyczyną zadymienia są popękane kominy i prosi o natychmiastową interwencje. Jednak nasz pzm nic sobie z tego nie zrobił, tydzień później znowu to samo znów sąsiad palił my mieliśmy siwo w domu sasiadka z pierwszego pietra wraz z matka wyladowaly w szpitalu ponieważ sie zaczadziły , tym razem straz wezwala zarządce no i sąsiad z parteru dostał zakaz palenia. po paru dniach jednak znow mielismy siwo w domu, straz przyjechala okazało sie ze sąsiad nie pali ale ludzi z bramy obok palą a nasze kominy się łączą z ich i są bardzo popękane i dlatego to wszystko. wystosowalismy do pzm-u po raz drugi pismo wraz z podpisami mieszkańców z prośba o wyremontowanie kominów, jednak pzm nas zbył odpisując że są oblodzone ławy kominowe i oni nic nie zrobią. sytuacja ze wzywaniem straży pożarnej odbyła się jeszcze kilka razy na co mamy z każdej wizyty protokoły. wkońcu nie wytrzymałam po kolejnej wizycie strażaków i napisałam pismo do pzm-u ze jezeli nie zaczną działać to podam ich do prokuratury no i udalo sie przyszlo pismo że będą je uszczelniać. przyszła uchwała do podpisania ze bedzie nas to kosztować 7.300+vat plus do tego 3% od tej kwoty dla zacządcy za zrobienie kosztorysu, no ok wszyscy podpisali byle tylko zrobili te kominy. firma weszla uszczelnila kominy w 6 godzin i tyle. jeden z majstrow zszedl do sasiada z parteru powiedzial mu ze moze juz palic i ze jak bedzie palic to szybciej wyschnie, nikt nie zrobił żadnego odbioru nikt nie byl u nas w domu czy u sąsiadów. po ok 3 dniach sasiad zaczął palić no i powtorka z rozrywki w domu siwo czujka dymu piszczy jak oszalala i znowu straz znow zakaz palenia przez sasiada. na nastepny dzien pojawila sie firma i stwierdzili ze wszystko jest ok. wczoraj wieczorem znow siwo w domu i dziaij z samego rana zadzwonilam do administracji a tam pani do mnie z tekstem ze wlasnie pisze pismo do nas ze kominiarze stwierdzili ze to nasza wina ze sie dymi i ona nie bedzie ze mna rozmawiac i sie rozłączyła. mam pytanie co zrobić z tą sprawą? czy zgłosić to do prokuratury czy do inspektora budowlanego. dodam jeszcze ze na nasza bramę przypada 8 kominów 4 zostały wyremontowane za cenę 8 ponieważ też został zrobiony przekręt i w tych kominach co zostały wyremontowane wszystko się cofa cały syf z komina mam na kuchence i w jedzeniu jak gotuje co mam zrobić z tą sprawą proszę o pomoc

Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Regulamin forum